Domácí pizza

21. ledna 2017 v 17:25 | Autumn child |  Slané
Dnes dělám pizzu!
Samozřejmě, bez kamenné pece nemůžu doufat v nic lepšího než v průměr, ale buďme rádi za to, co máme. Pokud není vaše druhé jméno Pizzerie, nemusí vás to tak trápit. A navíc, není fajn si moct jednou vybrat sami, co si na pizzu dáte? Mně to moje šaškování typu ''Dám si jednu špenátovou, ale prosím vás bez špenátu'' dnes třeba moc nechybělo. :D



INGREDIENCE:

Těsto:
- 360g mouky
- 5g droždí
- 180ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
(olej přidat až po zpracování ostatních přísad)



První druh:
- základ z rajčatové passaty a protlaku
- mozzarella
- eidam
- parmazán
- kuře
- kukuřice
- oregano

Druhý druh:
- základ ze zakysané smetany
- mozzarella
- eidam
- parmezán
- kukuřice
- oregáno

(A ano, jsem závislá na sýru.)

POSTUP: Těsto nechte 2 hodiny odležet, přidejte ostatní ingredience a dejte péct asi na 13 minut na 250°C.


Poznámka pro mě - příště víc rozválet těsto!
Druhá poznámka pro mě - VÍC SÝRU!


(moje fotografie)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 A. A. | Web | 21. ledna 2017 v 17:38 | Reagovat

Také dělávam domaci pizzu, trošku odlišné, ale jsou vyborne! :-)

2 Baleine Baleine | Web | 21. ledna 2017 v 17:42 | Reagovat

Mňam, to vypadá opravdu moc dobře. :)

3 autumnleaves autumnleaves | 21. ledna 2017 v 17:46 | Reagovat

[1]: Jsou! :) Děláš nějaké speciální nebo taky takovéhle klasické?

[2]: Děkuji moc! :) Přes všechna očekávání se povedly :D

Krásný den! :)

4 Mirka Mirka | Web | 22. ledna 2017 v 14:45 | Reagovat

Pizzu občas dělám, sice mírně odlišně, ale proč nedat šanci změně?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama