Září 2018

Podzimní jablečná buchta

2. září 2018 v 23:16 | Autumn child |  Sladké
Ummm... :D Asi není úplným tajemstvím, že jsem tak trochu blázen do podzimu. Ty barvy, vůně, déšť, mlhy, všechna ta melancholie, to je moje. Obvykle už v půlce srpna vybaluju svetry, chlupaté ponožky, dekorace s dýněmi a muchomůrkami, světýlka a svíčky a tyčinky s podzimními vůněmi. Sirup s vůní pumpkin spice přistává v mých kafích a čajích ještě před dopadem prvního barevného listu, a kombinace jablek a skořice je pro nadcházející měsíce povinnost ve všem od sprchových gelů a krémů na ruce až po věci, které se objeví na stole. Mezi těmi je v mém případě tahle jednoduchá buchta, ke které se při záchvatech podzimní nálady vracím i několikrát za rok. :)


INGREDIENCE:
300 g oloupaných a vykrájených jablek
300 g hladké mouky
200 g pískového cukru (používám třitnový a v menším množství)
80 g másla
1 vejce
1 prášek do pečiva
skořice
(Přidávám občas i rozinky nebo trochu perníkového koření)

POSTUP: Jablka nastrouhejte nahrubo do mísy a přisypte cukr a skořici. Nechte na 10 minut odstát, aby jablka pustila šťávu. Přidejte rozpuštěné (ne příliš horké) máslo a vejce. Smíchejte suché přísady a přidejte k jablkům. Lehce promíchejte a nalijte do vymazaného pekáčku nebo formy. Pečte asi 30 minut na 180°C.


Děkuji za inspiraci Kuchařce pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalové, fotka moje :)